torsdag 7. mai 2020

Omsetning av fiskekvoter

Slik har du kontroll på kjøpesummene dersom du senere selger kvoter. Mangler ved faktura kan igjen medføre feil i avskrivinger og skatt. Krav om spesifisert . Inntekt fra salg av fiskebåter, redskap og kvoter er som hovedregel momspliktig. Satsen er prosent. Unntak Det finnes to unntak fra . Video: Professor Peter Ørebechs ABC om fiskekvoter : – Kløktige hoder.


Ein person eller eit føretak kan ikkje omsette fangst for meir enn 50. For å fiske torsk for omsetning skal båten vere påført registreringsmerke . Kjøp og salg av fiskekvoter. Fiskekvote faktor.


Torskekvote til salgs pris. Dersom du har kjøpt eller solgt fiskekvoter , må du sørge for at det blir rapportert inn korrekt til Skatteetaten. Regjeringen har fremmet et lovforslag om forenkling av reglene for omsetning av kvoter. Noen vil påstå at dette åpner for fri . Store verdierNår den nye ordningen med kjøp og salg av kvoter trer i kraft settes store.


Omsetning av fiskekvoter

Jo friere omsetning av fisken, jo høyere pris, slår Torbjørn Trondsen fast. Kvotene er eid av de private, og de kan . Konsesjoner og deltakerrettigheter opphører ved salg av fartøy, og kan ikke overføres. Gjøres det er det straffbart brudd på deltakerloven.


En stor andel av fiskekvotene havner hos norske fiskemilliardærer. I Danmark og på Island har frislipp av kjøp og salg av fiskekvoter ført til at . Det norske strukturkvotesystemet har mange begrensninger, og man kan ikke direkte omsette kvoter. En rekke betingelser må oppfylles og . En fisker som i dag har en kvote, skal kunne kjøpe og legge til flere kvoter til båten sin. En god start også for fangst av kongekrabbe, og brukbar omsetning av sjøfryst. Tidligere kunne man ikke selge fiskekvoter over fylkesgrensene.


Innenfor regionene kan kvoter omsettes fritt. Prisene på fiskekvoter. Norge, noe de formelt sett kan ha hatt rett i, men noe som reelt sett er feil. Båteiere har helt siden fiskeri- ene ble lukket omsatt . Lov om omsetning av fisk.


Salg av fiskekvoter er stridens kjerne i retten denne uken. Politiet har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med avdekkingen av ulovlig omsetning av kongekrabbe. En del folk tror at fordi fiskebåtredere kjøper og selger fiskekvoter så har de eiendomsretten til disse kvotene.


Dette er en misforståelse. TORSK, SEI, HYSE. Mellom - meter. En tildelt fiskekvote har uten tvil en økonomisk verdi i dagens samfunn. Det har vært en utvikling mot enklere omsetning av kvoter , og høyere og høyere tak for maksimal kvotegrunnlag på ett fartøy.


Kystmagasinet har gått gjennom . Forflytningen av tillatelser fra nord til sør er mulig i kystfisket etter NVG-sild fordi det har vært færre restriksjoner på omsetning av kvoter i denne fartøygruppen . EU-kommisjonen ønsker å innføre kjøp og salg av fiskekvoter. Kommisjonen håper det skal føre til bedre forvaltning av fiskebestandene. Samtidig fjernes den. Sp-ere vil stoppe handel med fiskekvoter. Et mindretall i Senterpartiets programkomité tar til orde for å avvikle kjøp og salg av fiskekvoter.


I stedet bør kvoter. Unge har ikke råd til fiskekvote i de flåtegruppene hvor kvotene er. Frislipp av salg av fiskekvoter kan sanere mange kystsamfunn.


Assisterende direktør i Norges Råfisklag, Sven Ove Hauglan så få . En må derfor se på endringer i kvotesystemet for å forhindre ulovlig salg av fiskekvoter. Norsk fiskeri er en bærebjelke i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.