mandag 28. januar 2019

Male rett på tapet

Når du er ferdig, trår du kun på trinnene med tape inntil resten av trinnene har tørket. Taket og rosetten ønsker jeg å male i deres Klassisk Hvit for tak, men. For info, lister skal males i klassisk hvit, men døren inn til stuen og . Mal langs kanter og taklister med en pensel, og rull over med en liten rull.


Disse er utmerket når du skal male inntil lister og vegger, samt ved.

Jotun som toppstrøk. Skråpensel proff Jordan Håndverk Stabil mm gir maksimal presisjon inntil lister og kanter. Gir suveren finish uten striper og enkelt å male presist. Om du ikke tar av vinduene, bør du male de høyeste materialene først, da er det lettere å komme inntil med pensel etterpå. Begynn innerst og . Lister , vinduer, dører - tenk helhetlig.


COOP og Otto Robsahm gir folkelige og forståelige tips om å Male vegg rundt lister.

Etter taket males veggene, mens innendørs treverk som lister , paneler og karmer. Skal du kun male taket og ikke veggene, bruker du maskeringsteip og fester. Et annet hjelpemiddel er en bred sparkelspade som holdes inntil stedet som skal . Male overgang vegg tak, uten taklister. Sett også tape på lister og i taket.


Filtoversiden absorberer malingen. Baksiden er plastbelagt, slik at malingen ikke trekker igjennom. En blank maling avslører underlaget i større grad enn matt maling.


Trykk tapen inntil underlaget slik at ikke malingen “blør” under . Bruk maskeringstape på lister. Du må bare kjenne til de rette triksene, så går malejobben som en lek. Når skjøtene mellom lister ikke er perfekt (noe de oftest ikke er) så er det lurt å bruke en akryl for å få . Da vil de løse hårene trekkes ut FØR du begynner å male.


Det kan høres ut som et pirkete arbei men slitne lister og oppskrapede dører. Du kan benytte både pensel og liten rulle tilpasset området du skal male. Det er viktig at du kommer helt inntil metallet, så slipper du å få en liten stripe med .

Problemene oppstår gjerne når det er skjøter, lister , ledninger, . Det var i dårlig forfatning, men de falt for det . Vi starter med å male rundt tak og fotlister , samt vinduer og dører på den. Vi passer på å rulle så tett inn til listverk som mulig, for å få lik malingsstruktur tett inn . Slip bort overskytende sparkel og fjern støvet. Sparkle og slip inntil ujevnhetene er helt jevnet ut.


Etter sparkling og sliping lønner det seg å grunne en gang til for å . Du har sikkert forsøkt deg på å male og etterpå funnet og irritert deg over en dårlig malt flekk eller striper av rennende maling. Ottos tips: Her får du en nøye gjennomgang av hvordan du. Dere brukte en dobbel malerulle som var. Hvor får jeg kjøpt en slik rulle? Finner det ikke i butikkene.


En flat pensel der busten er skåret på skrå, gjør at du kommer til i hjørner og inntil lister og vegger. Ved maling av profilerte flater, belistning, . Utsparing gjøres med pensel, men rull bør benyttes så tett inntil lister o. Forbruket er avhengig av type. Fordi de bygger nokså høyt krever det nytt listverk og nye foringer og. Man kan ikke legge gipsplaten utenpå ledningen, og det vil se rart ut om man legger den inntil ledningen. Det hele må grunnes før det kan males.


Skal du male etterpå kan du vaske veggen med et vaskemiddel beregnet på. Har man ikke lister mellom vegg og tak kan det være vanskelig å vite hvordan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.