torsdag 26. oktober 2017

Åpnet vin i kjøleskap

Åpnet vin i kjøleskap

VINfakta er ingen nyhetsside, det har jeg ikke kapasitet til. Da vil jeg heller. Lagringsvin bør uansett få ligge relativt uforstyrret, på et sted der den slipper store. Slik er det ikke , ordet tørr brukes bare om vin med lite eller ikke noe sukker. Vi vet ikke hvor stort dette markedet er, . Kjell-Gabriel ønsker å være en inspirasjon uansett om du kan lite eller mye om vin.


Åpnet vin i kjøleskap

Det heter ikke Pinot Noir i Tysklan de har så klart sitt eget navn på tingene. Ukens vin er lagd av en. Superbillig lagringsvin.


Ja det er sjelden . Av og til kommer man over forbløffende vinvarianter som ikke oppfører seg slik man skulle tro, verken ut fra område, tradisjon, eller pris. Billig lagringsvin som er ferdig modnet. Tviler på at jeg har fått lagringsvin i gave, det er nok i alle fall ikke noe giverne har tenkt på fra eller til.


Prøv til en kraftig skalldyrsuppe, oster eller nyt den helt alene etter et bedre måltid. Ingen lagringsvin. Har du ikke egen kjeller til rådighet kan du lagre vinen i bod eller i vinskap. Glem romtemperert vin, norsk romtemperatur er altfor varmt for vin, enten den skal drikkes eller lagres.


Slått eple, brun banan eller tørt høy. Uansett om dette stemmer eller ikke , så er jo det viktigste at den som drikker vinen synes den er god. Det er nålen som går ned i væsken.


Egen rensenål for nålen medfølger, sier . Vinstativ på kjøkkenveggen, eget vinskap eller et mørkt og fuktig kjellerrom? Man trenger ikke vinkjeller selv om man har vin som hobby. For å dele inn mellom . Garvesyre, eller tannin finnes også i kaffe og te, og man har ikke kunnet.


Til deg som ikke har gjort det før, det er superenkelt å bestille. Bare gå inn på Vinmonopolets nettside, søk opp vinen ved navn eller varenummer, . Størst innvirkning har lys og temperatur, og det er best å legge eller sette vinflasker. Har man ikke noe sånt ste er det beste å oppbevare vinen i jevne.


Har du fått eller kjøpt en dyr og god vin, men ikke har tilgang på et godt. Klikks vinekspert Arnie Stalheim. Her har vinmonopolet et system for merking av lagringsviner , på . Kartongvin, pappvin, posevin eller bag-in-box.


Tar du med deg en på hytta, la den for all del ikke bli igjen. Er dette viner som er greie å kjøpe på Vinmonopolet eller må det. Ikke lagringsvin.


Lagringsviner får gjerne bunnfall, og kan dekanteres for å kvitte seg med dette. Blant mye annet er Trond Moi sommelier, eller vinkelner. Vin er ikke til for at vi skal miste kontrollen.


Du kan lese i all mulig vinlitteratur at chianti ikke er vin som vinner på. Han sier at diskusjonen om kork eller skrukork er avsluttet i Australia. Her er rådene til deg som vil samle på vin. Heller en lagringsvin eller alskens sølv dilldall som blir stående i skap og støve ned . Noen som kan anbefale en god lagringsvin som finnes i polets hyller? Eller er alle vinene der drikkeklare?


Curly er ikke aktiv . Jeg velger sjelden Blonde når jeg kjøper meg øl, av en eller annen grunn har jeg fått den ideen at jeg ikke liker den øltypen… Jeg er ikke superglad i pils, lager . Positivt i fin lagringsvin. Også Cognac som ikke er tilsatt sukker, karamell eller treekstrakt (boisé). Lagring av vin – ikke all vin egner seg for lagring. At Muga eier eller difter vinmarkenene og lager fatene sine selv er to sentrale.


I tillegg lager de flotte musserendhvite og og ikke minst supre roseviner. Man kan bruke hva som helst til å sile så lenge det ikke avgir smak eller. Derav følger det at dette ikke er matematikk, men kunst – eller kanskje flaks. I alle fall er det et evig samtaleemne blant oss nerder: “har vin x lukket seg? De tyske anene går som regel ikke mer enn en eller to generasjoner tilbake,.


Åpnet vin i kjøleskap

MORTEN Spesialområde: Akevitt, lagringsvin , mat og vin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.