tirsdag 2. mars 2021

Vrihassel i potte

Enkle grener av trollhassel i en vase er en fin basis for å lage en dekorativ juledekorasjon etter din egen smak og stil. Busk med vridde korketrekkeraktige grener og røde blad. Vrihassel Rød of Maximus Devoss. Vakke skulpturform.


God til snitt om vinteren. Dette kaller vi å blomstre på bar kvist.

Best i innlandsklima. Vridde dekorative greiner. Rakler om våren. Greinene mye brukt i dekorasjoner. Jeg trenger grener av denne til julepynten.


Noen som har tips til hvor i oslo jeg kan få tak i noen kvister vrihassel ? Vi har masse søt og god økologisk honning, både sommer- og lynghonning. Trollhassel, greiner eller .

Velkommen til en . Første steg er å tvinne to greiner sammen i endene med ståltråd til . Bruk de enten i vase på bord eller på gulv, inne eller ute, eller sånn kreativiteten tilsier det. Du kan velg mellom trollhassel, ilexgreiner, bjørkekvister, lerkegreiner silkefuru og andre grønne greiner. Mange av greinene kan du pynte med både inne og . Eg har og stamma opp min og greinene vert litt hengande. Det har vore nokre rette greiner.


Den er verken i slekt med den ville norske hasselen, eller den morsomme vrihassel som har sånne krøllete grener. Mellomstor busk med bølgete greiner. Ikke like mye vri som vanlig vrihassel. Godt drenert, ikke for kompakt jord.


Egnede greiner er frukttregreiner (kirsebær, eple, pære, kvede) eller også greiner av vrihassel , Forsythia eller Magnolia. Hestekastanjer er også gode. Hamamelidis cortex: Bark av greiner og røtter av trollhassel. Barken samles om høsten (hovedsakelig fra viltvoksende planter i Nord-Amerika) og tørkes så raskt.


Rødbladet vrihassel er det perfekte midtpunktet i et bed! Etterhvert som den vokser seg til, kan du klippe greiner og bruke for eksempel til .

Men hvis du bare får rette greiner så er det villskudd du får. De europeiske nybyggerne i Nord-Amerika syntes at bladene minte om hassel, og de Y-formede greinene kunne brukes til ønskekvister, akkurat som hassel ble. Nå er jo disse greinene så tynne at jeg tror dette blir vanskelig. Hvis du kjøper tørre greiner i . Har fjernet bark på fks. Klikk på bilde for større versjon.


Jeg kom over en profil av et akvarie hvor det er brukt. Etter noen dager med frost er bladene lette å plukke av. Det kan vere spennande å feste på nokre greiner vrihassel for å gje ekstra volum til skulpturen. Om ein ikkje har tilgong på desse greinene , kan . Er det kanskje en fin bok som viser beskjæring av vrihassel ? Og veldig anvendelig, brukar greiner til pynt både til jul og påske :) og ja, . Find this Pin and more on -In my garden grows.


Flere som ligner. Jeg hadde noen grener med trollhassel et år, fint, stilig, og veldig lett å dekorere. De har relativt billige greiner på Stortorget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.