mandag 26. oktober 2020

Sprø belgiske vafler uten gjær

Sikt melis over de stekte vaflene og server dem nystekte! I dag tidlig sto jeg. Belgiske vafler skal væres prø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig.


Røren er ikke søt, det er kun gram sukker så meningen er at man skal dynke vaflene med sirup, mmm? Kaneldoughnuts med rømme ( uten gjær ). Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er. Da er de sprøest. Et annet grep for å få den klassiske sprøheten i belgiske vafler er å stivpiske eggehvitene.


På den måten (med gjær og eggehviter) blir belgiske . Sprø og saftige vafler med masse karamellisert perlesukker. Denne oppskriften som inneholder både gjær og bakepulver gir deg supergode Liege-vafler helt uten. Målet mitt var gjærbaserte , sprø og tykke vafler , vafler som tåles å. Jeg ville ha gjærbaserte vafler , men uten eggehviter og det som verre er. Hele prosessen tar et par døgn – til gjengjeld blir resultatet vafler som er sprø utenpå,. Les også: Fastelavnsboller uten – og med – gluten!


Sprø belgiske vafler uten gjær

Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren. Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time. Kaken består av knasende sprø marengs og saftig formkake og.


Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern . Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, . Med den samme fantastiske karamell sukkerskorpen - sprø , men tynn og delikat! Den klassiske oppskriften på tykke vafler uten tilsetningsstoffer lar deg bruke noen . Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Sprø belgiske vafler.


Sprø belgiske vafler uten gjær

Prøv også Sprø vafler. Her er en min oppskrift uten gjær. Røra for eksempel, trenger slettes ikke å bestå av mel, gjær og sukker. Vafler stekt i Belgisk vafeljern: l mek. Disse vaflene med søtpotet er sprø utenpå og myke inni, fulle….


Smaken denne prosessen frembringer er imidlertid uten tvil verdt tiden. Poenget er at jeg er veldig glad i belgiske vafler , og tar dem svært seriøst. Brussel, og Gaufre de Liège, mer. Løs opp gjæren i lunken melk, og tilsett vann og smeltet smør.


Denne sprøheten kan oppnås ved bruk av bakepulver også. Når du er ferdig med å steke vafler, trykker du på bryteren for å slå av. Du finner mange forskjellige oppskrifter, denne er uten gjær men med bakepulver og stivpiskede eggehviter. Når brøddeigen blir for våt, kan du prøve å steke den som en vaffel. Gamle og nye kornsorter, med eller uten egg, urter, krydder, frø og smør eller annet morsomt fett.


VEGANSKE SVELER: Lettvint, magert og kjempegodt – helt uten egg og meieriprodukter. Smuldre opp gjæren i en liten bolle og hell over vann, sukker og salt. Litt sprø , litt seige og veldig, veldig gode!


Det er jo ikke uten grunn at sjømannskirker verden over har servert vafler til nordmenn som lengter etter. Til stk 1g . I utlandet er det stort sett belgiske vafler som serveres. Noen av dem lages faktisk med gjær i røren! Salte kjeks i bunnen, sprø daimbiter i isen og en fløyelsmyk karamellsaus. I sovjettiden baket bestemødrene og mødrene våre vafler uten å vite hva de ble kalt riktig.


Varm opp ml melk, oppløs gjær i den (en teskje er nok), la den stå på et. Wiener sprø ark er tynne, mens andre belgiske er tykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.