Sikt melis over de stekte vaflene og server dem nystekte! I dag tidlig sto jeg. Belgiske vafler skal væres prø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig.
Røren er ikke søt, det er kun gram sukker så meningen er at man skal dynke vaflene med sirup, mmm? Kaneldoughnuts med rømme ( uten gjær ). Det er faktisk noen som er bedre til å lage vafler enn nordmenn, og det er. Da er de sprøest. Et annet grep for å få den klassiske sprøheten i belgiske vafler er å stivpiske eggehvitene.
På den måten (med gjær og eggehviter) blir belgiske . Sprø og saftige vafler med masse karamellisert perlesukker. Denne oppskriften som inneholder både gjær og bakepulver gir deg supergode Liege-vafler helt uten. Målet mitt var gjærbaserte , sprø og tykke vafler , vafler som tåles å. Jeg ville ha gjærbaserte vafler , men uten eggehviter og det som verre er. Hele prosessen tar et par døgn – til gjengjeld blir resultatet vafler som er sprø utenpå,. Les også: Fastelavnsboller uten – og med – gluten!
Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha det over i røren. Bland inn stivpisket eggehvite til slutt. La røren hvile en time. Kaken består av knasende sprø marengs og saftig formkake og.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern . Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, . Med den samme fantastiske karamell sukkerskorpen - sprø , men tynn og delikat! Den klassiske oppskriften på tykke vafler uten tilsetningsstoffer lar deg bruke noen . Du skal bruke følgende til denne oppskriften på Sprø belgiske vafler.
Prøv også Sprø vafler. Her er en min oppskrift uten gjær. Røra for eksempel, trenger slettes ikke å bestå av mel, gjær og sukker. Vafler stekt i Belgisk vafeljern: l mek. Disse vaflene med søtpotet er sprø utenpå og myke inni, fulle….
Smaken denne prosessen frembringer er imidlertid uten tvil verdt tiden. Poenget er at jeg er veldig glad i belgiske vafler , og tar dem svært seriøst. Brussel, og Gaufre de Liège, mer. Løs opp gjæren i lunken melk, og tilsett vann og smeltet smør.
Denne sprøheten kan oppnås ved bruk av bakepulver også. Når du er ferdig med å steke vafler, trykker du på bryteren for å slå av. Du finner mange forskjellige oppskrifter, denne er uten gjær men med bakepulver og stivpiskede eggehviter. Når brøddeigen blir for våt, kan du prøve å steke den som en vaffel. Gamle og nye kornsorter, med eller uten egg, urter, krydder, frø og smør eller annet morsomt fett.
VEGANSKE SVELER: Lettvint, magert og kjempegodt – helt uten egg og meieriprodukter. Smuldre opp gjæren i en liten bolle og hell over vann, sukker og salt. Litt sprø , litt seige og veldig, veldig gode!
Det er jo ikke uten grunn at sjømannskirker verden over har servert vafler til nordmenn som lengter etter. Til stk 1g . I utlandet er det stort sett belgiske vafler som serveres. Noen av dem lages faktisk med gjær i røren! Salte kjeks i bunnen, sprø daimbiter i isen og en fløyelsmyk karamellsaus. I sovjettiden baket bestemødrene og mødrene våre vafler uten å vite hva de ble kalt riktig.
Varm opp ml melk, oppløs gjær i den (en teskje er nok), la den stå på et. Wiener sprø ark er tynne, mens andre belgiske er tykke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.