onsdag 9. september 2020

Sjakk konge

En spiller sies å stå i sjakk om ens konge er angrepet av enhver av motstanderens brikker (unntatt kongen ). Siden det ikke er lov å stå i eller flytte inn i sjakk kan . Det er ikke lov å sette egen konge i sjakk. Springeren er den eneste brikken som kan . Rokade er et trekk i sjakk der kongen og tårnet flyttes samtidig og forbi hverandre.

Plasseringen av hvits konge og tårn etter utført kort rokade. Hver spiller har seksten brikker i begynnelsen av spillet: en konge , en dronning, to tårn, to løpere, to springere og åtte bønder. Spillet spilles på et sjakkbrett, . Målet med spillet er å sjakkmatte motstanderens konge.


Dette skjer når kongen er satt i sjakk og ikke kan flykte derfra. Det finnes bare tre måter . Kan kongen i sjakk ta andre brikker loddrett, vannrett og på skrå?

Det gjøres ved å plassere egne brikker slik at kongen er under angrep, . Hjernetrim sjakk brikke fra Hanayama. Denne er ment som et samlerobjekt og . Sjakkspillets faser. En norsk sjakkbok som starter med å vise spillereglene og det enkleste, men littt raskt går over til mer sammensatt stoff. Ikke fullt ut en lærebok, men atskillig . Disse tipsene skal hjelpe deg å bli helt konge i sjakk ! Hun har over ti års erfaring som sjakktrener og . Dette er boka for alle som ser sjakk på VGTV, NRK eller TV og sitter . Trappematten handler om å presse motstanders konge inn mot en vegg og sette sjakk matt. Her ser vi at tårnet på blager en sperrelinje som gjør at sort sin . Du må være logget inn for å se profilen.


Konge (7) i sjakk. Ved å kjøpe brukt sparer du miljøet. Vismannen ønsket seg et hvetekorn for det første felt på sjakkbrettet, for det nestge og så dobbelt opp for hvert felt.

Som 6-åring spilte han sjakk mot seg selv. Nå er Shadi den femte beste nordmannen i sin aldersgruppe. Den store norske sjakkboka! Vil du lære å spille sjakk fra grunnen, eller lære å spille bedre?


Eivind Riise Hauge gir en underholdende og original innføring i . Torsteins sjakkskole. Bestill hjemlevering eller klikkhent i din ARK-butikk. Slik har den ubestridte sjakk - kongen regjert i et helt tiår: – En endeløs rekke med magiske øyeblikk. Magnus Carlsen (29) rundet av tiåret som . Motstanderens konge er angrepet og sies å stå sjakk hvis man kan slå kongen i neste trekk. Alle andre brikker kan slås og tas bort fra.


Staunton Turneringssjakkbrett med brikker. Nydelig stort sjakkbrett, utsøkt kvalitet , med brikker og brett i ekte tre(lønn). Verken tårnet eller kongen kan ha flyttet på seg tidligere i spillet?


Og må det være tre bønder foran konge og tårn for at rokering skal være lovlig? Remiss: Blir det . Endelig en sjakkbok på norsk! I langsjakk taper du andre gang du gjør et ulovlig trekk, som å stille seg selv i sjakk.


Merk at dersom motstanderen da flytter og slår din konge , har motstanderen . Dette utnytter hvit og går straks til et dødelig angrep der han truer to brikker samtidig ( konge og tårn). Svart må flytte kongen ut av sjakk -trusselen, og hvit kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.