tirsdag 4. august 2020

Poteter i skiver i ovn

Hell av vannet og la dryppe godt av. Varm smør i en stekepanne. Dryss over sukker, salt . Det er et par triks for å få til disse potetene.


For det første trenger du poteter med litt størrelse. De må være kokefaste så de tåler litt juling .

Andre ganger får potetbåtene ligge i isvann først, før de går i ovnen – det er også et supertriks. Men – jeg er enig i at det er en litt omstendelig . Disse knollene inneholder nesten prosent stivelse, så det er viktig å koke dem. Poteter kan bli gnidd inn med krydder og olje før steking for å gi en skarp . Kok opp liter vann i en gryte. Server også gjerne med opp kuttet frisk persille drysset på toppen rett før servering.


Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter , og ting som kan. Legg kokte poteter i en ildfast form eller på et bakepapirkledd. Tips: Potetene smaker ekstra godt om.

Har du sluttet å koke poteter , så er du ikke den eneste. Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-minutter før vannet helles av og potetene. Mens poteten koker eller steker lager du resten av middagen! Men da er det viktig å vaske potetene grundig før bruk! Stekte poteter som smaker minst like godt som friterte poteter.


Sannsynligheten for at noe blir sprøtt er jo større om det stekes enn om de dampes i sin. Hvordan lage stekte potetterninger raskt? Hell en god slump olje eller bit av smør over potetene og bland godt. Rapsolje for steking. Det går selvsagt an å halveis koke poteter før man putter dem i ovnen.


Det er fint å la potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens. Etter kokingen skal vi nemlig steke potetene videre i ovnen med olje,. Vil du ha hvitløk- eller urtesmak så finhakker du dette og vender inn rett før servering. Da skal de være rå. Men hvis du skal steke dem i stekepanne er det nok best å koke dem . Sett det i ovnen slik at fett og langpanna varmes opp.


Etter at potetene har kokt i fem minutter, tørk av . Eller at det er en dårlig idé å pakke dem inn i aluminiumsfolie før du baker dem i ovnen? Ved steking i skiver, terninger eller i potetsalat er det lurt å bruke kokefaste poteter.

Kokefaste poteter kan også fint kuttes i mindre biter før de kokes. Skrell og del potet og gulrot i terninger. Men husk at poteter er mye lettere å skrelle når de er kokt.


Prikk hull på skallet med en gaffel før du skrur på mikroen. Alternativt bakes potetene i foliepakker med litt olje, salt og pepper. Når potetene er møre, åpnes pakke og fetaost og rødløk i tynne skiver legges på like før. Potetene får skikkelig god smak av å ligge under kyllingen og suge til seg saftene. Du kan få det til å gå litt fortere hvis du bruker kyllingvinger og gårsdagens kokte poteter – uten at det.


Hvis formen er liten, tar det lengre tid før potetene blir ferdig. Er du glad i poteter så sjekk også våre. Og her var det et triks jeg aldri hadde sett før. Kokte poteter forandrer smak når de får stå litt. De får en mer søtlig.


Ha i et teskje salt. La deigen etterheve før steking – den er ferdighevet når deigen har hevet opp til kanten. De blir lagret kaldt før de noen dager senere blir re-oppvarmet,. Kald lagring av kokte poteter genererer mer av denne utilgjengelige stivelsen.


Ettersom poteten har en svært mild smak, kan man tilsette de fleste typer urter og krydder til potetretter. Sorter og kok poteter som har lik størrelse, slik at du unngår at de minste kokes i stykker. Og la potetene hvile noen minutter under et klede før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.