tirsdag 21. juli 2020

Smerter nakke og bakhode

Med nakkesmerter menes smerter i nakkeregionen , det vil si øvre del av. Smertene stråler ofte fra nakken til naboområder som hode , skulder . Røde flagg er tegn på årsaker til farlige nakkesmerter. Både nakkesmerter og uspesifikke infeksjonssymptomer er vanlig i. Etter hvert kan det tilkomme økende smerter opp mot bakhodet og . Lokal smerte i nakken , hodepine, kjevespenninger, vondt i skulder, utstråling i.

Disse får ofte lokale smerter til nakke med utstråling til arm og hender i form av. Smerten stråler gjerne fra nakken og fremover i hode - og panneregionen. Den er gjerne mest uttalt i bakhodet med utstråling mot øyet eller tinningen, og gjerne også mot skulder og arm på samme side. Nakkestivhet og smerter kan stamme fra en betennelsesreaksjon i nakken som igjen kan oppstå som følge av en akutt overbelastning på sener, muskler . Andre medvirkende faktorer. Mest på venstre side, . Traume mot hode , Hjerne-, nakke - og kjeveskade.


Anamnese: Tidligere kreft, Metastase. Krampe-lignende smerte i venstre del av nakke , ansikt og hode.

Nakkesmerter er definert som smerter eller ubehag lokalisert i området mellom. I tillegg kan andre tilstander gi smerter i nakken , for eksempel irritasjon av hinnene i . Ensidig hodepine uten bytte av side, som regel mest uttalt i bakhodet. Akutt smerte i samme side av hodet og nakken eller i ansiktet er vanligste . Spenninger i nakken , trykk i tinningen eller borende smerter som dunker i takt med pulsen.


Smerte i nakken , tinning eller bakhode ? De kan forplante seg til både arm, hånd og hode , og de har ofte mer enn én årsak. Selv om smerten oppleves fysisk, ser . Smertene kan stråle fra nakken til naboområder som hode , skulder og arm. Radiologisk diagnostikk ved nakkesmerter er i all hovedsak rettet mot. Samtidig smerter det om man forsøker å bevege på hodet i visse (eller alle) retninger. Vondt i nakken ? I nakken er det mange nervetråder og nakken er derfor lett utsatt for smerter ved skade eller sykdom.


Hvorfor har jeg vondt i både nakke og bakhodet ? Flere av leddene og musklene fra nakken kan referer smerter mot hodet i såkalte refererte smertemønster. Cervokogen hodepine er ensidig hodepine, som regel mest uttalt i bakhodet. De kan være med eller uten utstråling til hode , skulder og arm.


Smerter i nakke og hode henger ofte sammen.

Ofte forbindes hodepinen med økt spenning i hodet og nakkemuskulatur. Den spinale trigeminuskjernen. Stivhet og smerter i nakke og skuldre rammer syv av ti personer minst én gang i løpet av livet.


Dette anbefaler fysioterapeuten. Noen opplever også at smertene stråler ut til hode , skulder og arm. Kiropraktoren utreder og behandler de fleste typer nakkesmerter.


Aktiviteter hvor du må lene hode bakover kan også . Og selv om smerten oppleves fysisk, ser man ofte en klar sammenheng med . Sitt med hode rett opp, som om noen drar i en tråd festet på toppen av hodet. Får du vondt i øynene bør du ta ven tur til optiker for å sjekke om du . Stivhet eller knuter i nakken kan forårsake smerte , som kan spre seg til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.