torsdag 4. juni 2020

Ovnsbakte grønnsaker

Skrell og del opp grønnsakene. Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, eddik og sukker, krydre med frisk timian, salt og pepper. Fargerikt og sunt tilbehør!


Den største jobben er å skrelle og kutte . Sett ovnen på 2grader.

Dryss sukker over og bak dem i ovn på 1grader til de er møre ca. Hell væsken over grønnsakene. Drypp gjerne litt sitronsaft og honning over grønnsakene før du baker dem, så blir de enda bedre!


Ovnsbakte grønnsaker. Bakte grønnsaker. Kutt opp gulrøtter. Med seks enkle steg får du dem sprø og saftige. Krydre godt med salt og pepper.

Vend litt på grønnsakene underveis. Når rotgrønnsakene blir bakt i ovnen bringer det fram den naturlige sødmen i grønnsakene , og det er rett og slett skikkelig godt. Norske grønnsaker er perfekt tilbehør til tradisjonsrik mat! Og sitron og noen dråper honning gjør retten ekstra smaksrik og spennende.


Rotgrønnsakene som kålrot, beter, . Tilsett litt smaksforsterkere som krydderurter, chili, hvitløk eller ingefær sammen med olje. Det er så mye deilige grønnsaker nå på høsten. Skyll, skjær i grove biter – rett på plata, olje, krydder og inn i ovnen.


Sunt, fargerikt og smaker digg . Forvarm stekeovnen til 1°C varmluft. Ha alt i en ildfast form sammen med tomater . Blir det ikke middag uten kjøtt, kan du godt servere karbonade, kylling, eller røkt skinke til ovnsbakte grønnsaker. Her har du oppskriften. Foto: Richard Nystad.


Så godt som alle grønnsaker jeg kan tenke på, er bedre ovnsbakte. I alle fall om de skal spises som de er. En enkel og god måte å tilberede grønnsaker på, er å bake dem i ovnen.


Denne oppskriften kan varieres i det uendelige.

Jeanette Adriane Øverås. Omtrent halvparten av denne ovnsretten er det Vegetarbloggen som skal ha æren for, Mari Hult har nemlig en oppskrift på . Finnes det egentlig noen middagsretter som bakte. Dette er en rett du kan lage på fredagskvelden. Det tar litt tid å steke grønnsakene i ovnen.


I stedet for skinkebiffer, kan du bruke andre biffer. Det passer perfekt til både fisk og biff! Karbohydrater pr pors: g. Hvorav fiber: g. Du kommer langt med grønnsaker , så hvorfor ikke . De passer godt som tilbehør til både kjøtt og fisk.


Aubergin, squash, paprika og . Veldig mange har smakt ovnsbakte poteter skåret i båter, men faktisk kan de fleste norske grønnsaker ovnsbakes på akkurat samme måte. Det finnes mange måter å varmebehandle grønnsaker på. Sennep gir kyllingen en spennende og . Denne videoen viser hvordan man baker grønnsaker med en god marinade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.