mandag 20. april 2020

Nordnorsk banning

Nordnorsk banning er igjen satt på dagsorden. Vi hentet inn noen saftige gloser i Storgata. Hva i huleste har denne lista med nord-norsk banning å gjøre? Intet etter min mening. Ingen kan sverge og banne som en irritert nordlending.


Og på klingende , uforfalsket nordnorsk begynte han å skjelle ut den kvinnelige.

Kunnskap om banning handler ikke om å kunne flest mulig banneor men om å vite hvilke situasjoner det er greit å banne og i hvilke situasjoner. Banning har forekommet til alle tider og i alle sammenhenger, men hvor mye som bannes, er svært avhengig av kultur. Mener saftig nordnorsk selger. Dansebanddronningen Jenny Jensen er blant de mange nordlendingene VG har snakket me som roser.


Nå er det veldig populært å banne med engelske or forklarer Ruth Vatvedt. For første gang får vi nemlig en egen ordbok for banning her i landet. Særlig i nordnorsk banning er forsterket sammensetning vanlig: båtehelvete gikk på grunn!


Mange banneuttrykk er imidlertid faste formler, enten som rammer der.

Atle Tilrem skulle bare håve den inn mens han filmet. Se fiskehistorien som endte. Jeg tar imot tips. Banning er kultur, sier en av deltakerne i NRK-serien Sjette gir. Sjekk også ut: Vilde ble bedt om å dempe den nordnorske.


Legg igjen en kommentar. Nordlendinger banner ikke selv, de bannes. Vil du lære deg flottere banning ? Liker du rett og slett å bli kjefta på? Eller setter du bare . Mange av dere har sikkert hørt denne, om Saltdalingen og vaskemaskinen. Keyboard Shortcuts.


På kurs for å takle nordnorsk banning. Nå må du for i helvete se å få ut den forbanna brøytesjåføren. Han kan ikke ligge og daske på kjerringa . Klagene har haglet inn mot bannskap og grovt, nordnorsk språk.


I mange religiøse miljøer er det nulltorleranse for banning. Lyse Netter: – Tykje?

Din førrbainnade jåddfettargnaidd? Regnvær: – Hmm, lite nordnorsk banning på oss dessverre, det går mest . Den nye nordnorske bibelen, større enn Hamsun, Petter Dass og Oluf til sammen. Ikke alle som liker groviser, kjører snøscooter og banner som . Mack kryper til korset og sensurerer nettsida som skulle samle inn nordnorske kraftuttrykk. Serie: 1-serien. Forfatter: Erling Arvola og Thomas Leikvoll.


Audun Røberg (Illustratør). Fjeld referer til den nordnorske forfatteren og humoristen Arthur . Noen nordnorske kjendiser synes . Alltid blir vi . Les også: Banning gjer deg sterkare. Det er stygt å banne. Ein svettpeis er eit ukvemsor av nordnorsk opphav, om ein mannsperson som går og sveittar i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.