fredag 7. februar 2020

Mekanisk ventilator kjøkken

Mekanisk ventilator kjøkken

En varm ovn vil gjøre at det dannes en hinne rundt brødet , og smaken, fuktigheten og . For at deigen skal heve optimalt i ovnen , bruk . Du kan heve brødene på ei plate med bakepapir eller i brødform. Hev brødene deretter i en time før du setter dem inn i ovnen. Sett gjerne bakebrettet i lunken stekeovn på ca. Klipp et kryss i hvert rundstykke før du setter dem i ovnen. Pensle med yoghurt og dryss over med grovt mel . La den deretter heve en eller to timer til.


Til grilling av flate stykker som biff, pølser eller ristet brød og til gratinering. Deigen hever betydelig raskere enn ved romtemperatur. Sett en deig om kvelden, la den heve mens du sover søtt og nyt rykende fersk. La brettet med brød stå i romtemperatur mens ovnen blir varm. Før baksten skal inn i ovnen , gjør du egentlig som før, enten det.


Når det første kvarteret er over kan ikke brødet heve mer, og resten av . Sett en langpanne i bunnen av stekeovnen, fyll den halvfull med vann. Ideelt sett skal brødene i ovnen rett før de har sluttet å heve. Lag en grov grunndeig med litt gjær som du lar hvile over natten. Damp gir også en fuktigere overflate så brødet tar seg heve mer i ovnen før skorpen danner seg.


Jeg skal vise det hvordan du lager dette brødet med dampovn og . Det gir brødet smak. Du har satt en deig , hevet den, formet den til et brød – og så. Forvarm ovnen til 2grader og senk til den angitte temperaturen når du setter . I de første minuttene i ovnen vil fuktighet inne i deigen omdannes til gass og gi brødet en siste heving , pass derfor på at skorpen ikke tørker inn når man hever. En kompakt og hard deig vil gi deg boller eller brød tunge som bly.


Hvis du skulle satt bakverket i ovnen uten å heve enda en gang, vil du få . Synes det stjeler mye plass å drive og heve deigen på benkene eller. Problemet med stekeovnen er at jeg altfor ofte har flere ting på gang så ovnen er opptatt. Mange baker eltefrie brød i jern- eller leirgryter. Brød og rundstykker hever bedre. KlimaPluss, skal du ikke velge.


Mekanisk ventilator kjøkken

Sett deigen i stekeovnen og la den heve. Til baking av brød , rundstykker og bakevarer som trenger høye temperaturer. Grill, stor flate. Til heving av gjærdeiger og surdeiger og til modning av yoghurt. Ved vanlig heving i romtemperatur, er – grader en fin temperatur på.


Lag deigen i dag og stek brødet i morgen, eller la deigen heve mens du er på jobb. Heving i en brødkurv er et bra tips. Sett ovnen på grader og la deigen din heve der.


Etter nå 1-timer på kjøkkenbenken, er brødet ferdig hevet og klart for steking, om det har . Men vær forsiktig! Deretter settes brødene umiddelbart inn i ovnen uten ytterligere heving. Først gjæren, så ovnen. Eltefritt brød med direkte heving og steking i ovnen.


Vil du hoppe rett til hvordan du lager ditt eget brød gjør du det her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.