fredag 14. februar 2020

Koke poteter før steking

Sv: Må en koke poteter før de stekes ? Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos. Ha salt og natron i det kokende vannet og ha potetene opp i. Jeg bruker varmluft, men du kan også steke med vanlig over- og undervarme. Fantastisk – og så lurt å sile fra hvitløk og rosmarin før runden i ovnen, og tilføye dem til slutt.

Og her var det et triks jeg aldri hadde sett før. Etter at potetene har kokt i fem minutter, tørk av potetene - de er ikke gjennomkokt - og ha dem . Slik lykkes du med kokte poteter , stekte poteter eller ovnsbakte poteter. I dagens oppskrift har jeg både kokt og stekt potetene.


Den kan kokes , stekes , bakes eller friteres. Etter en runde i kasserollen knuser jeg potetene lett, før jeg så risler over litt olje og setter de i ovnen med litt krydre. Tom Victor Gausdal koker potetene før de får en omgang i stekepannen.


Disse serveres til ribben på julaften.

Gyllenbrune tykke skiver av stekt potet smaker nydelig til all slags mat, eller. Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt. Vis næringsinnhold. Men da er det viktig å vaske potetene grundig før bruk!


Stekte poteter som smaker minst like godt som friterte poteter. Sannsynligheten for at noe blir sprøtt er jo større om det stekes enn om de dampes i sin. Hvordan lage stekte potetterninger raskt? Hell en god slump olje eller bit av smør over potetene og bland godt.


Rapsolje for steking. Det går selvsagt an å halveis koke poteter før man putter dem i ovnen. Det er fint å la potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens.


Etter kokingen skal vi nemlig steke potetene videre i ovnen med olje,. Vil du ha hvitløk- eller urtesmak så finhakker du dette og vender inn rett før servering. Da skal de være rå. Men hvis du skal steke dem i stekepanne er det nok best å koke dem .

Sett det i ovnen slik at fett og langpanna varmes opp. Eller at det er en dårlig idé å pakke dem inn i aluminiumsfolie før du baker dem i ovnen? Ved steking i skiver, terninger eller i potetsalat er det lurt å bruke kokefaste poteter.


Kokefaste poteter kan også fint kuttes i mindre biter før de kokes. Hell av vannet og la dryppe godt av. Varm smør i en stekepanne. Ha potetene oppi og stek møre. Dryss over sukker, salt . Det er et par triks for å få til disse potetene.


For det første trenger du poteter med litt størrelse. De må være kokefaste så de tåler litt juling . Andre ganger får potetbåtene ligge i isvann først, før de går i ovnen – det er også et supertriks. Men – jeg er enig i at det er en litt omstendelig . Poteter kan bli gnidd inn med krydder og olje før steking for å gi en skarp . Men jeg synes dette er verdens beste ovnsbakte poteter , og ting som kan.


Kok opp liter vann i en gryte. Legg kokte poteter i en ildfast form eller på et bakepapirkledd. Tips: Potetene smaker ekstra godt om. Har du sluttet å koke poteter , så er du ikke den eneste.


Trekk kjelen av platen og la potetene å trekke 7-minutter før vannet helles av og potetene. Mens poteten koker eller steker lager du resten av middagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.