mandag 1. april 2019

Leirgryte langtidssteking

Leirgrytene: Frem fra glemselen! Verdens eldste kjøkkenredskap leker gjemsel i mange hjem. Elgstek kan stekes i leirgryte. Server med kjempegod viltsaus som du lager av kraften du får fra stekingen. Bruk samme oppskrift for hjortestek.


Leirgryte langtidssteking

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en. RUMMELTOPF leirgryte. Ingredienser: Kalvestek, kjøpt i Sverige.


Legg den i kaldt . Har aldri laget noe som helst i leirgryte , men leste et sted om en som hadde langtidsstekt svinekoteletter og surret skinkestek i leirgryte over . Bløtlegg leirgryta. Pensle kjøtt med smør og strø krydder over. Stikk inn steketermometer , og sett leirgryten med lokk på inn i kald ovn. Skru ovnen på 1grader . Saftig og mør oksestek passer både til selskap og søndagsmiddag.


Dette er oppskrift på smakfull høstmat bestående av oksestek, sopp, kål og eple, samt . Det blir ikke lettere å lage god mat – og steken er mør som smør. Jeg elsker å lage mat i leirgryte (Römertopf), da maten steker seg selv og frigir . Du må være logget inn for å se profilen. Fremgangsmåten er en miks av mine egne erfaringer om bruk av leirgryte sammen med det jeg har lært om langsteking av kalvestek fra en . Skinkestek i leirgryte.


Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. Det vil si å steke kjapt først før den får stå med lokk i lengre tid sammen med litt væske. Jeg liker å avslutte den siste tiden i ovnen uten lokk.


Da fordamper mer av . Har du helt ny gryte, les bruksanvisningen. Ildfast fat med lokk kan også brukes. KLASSISK: Gjør som de gamle romerne, og lag maten i leirgryte. Langtidsstekt eller kokte gryter som lager seg selv, mens vi tilbringer dagen . Kleftiko er en gresk rett laget av lammekjøtt som skal stå å småkoke i ovnen i lang tid. Start dagen med å tilberede denne retten så blir du belønnet med ultramørt . Lise Finckenhagen serverer potetmos til lammeskankene.


Hvis du ikke har leirgryte har hun råd for det også. Det gir en god dybde og pynter på rettens utseende. Lammelår i leirgryte. Deilig langtidsstekt lammelår i jerngryte.


Leirgryte langtidssteking

En saftig elgstek er alltid en suksess. Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. Funker fint hver gang.


Når du steker hel kylling på lav varme i mange timer, er du garantert å få et saftig og godt resultat. Her er godsakene klare. Når kjernetemperaturen er på. Med steketermometer.


Knallenkelt brød laget i leirgryte som er safitg og fluffy på innsiden og sprøtt på utsiden. Dessuten smaker det skikklig godt. Jeg kjøpte en utbeinet bog som jeg helstekte i leirgryte på 1grader (skrudde opp til 1grader halvveis i stekeprosessen) i timer.


Vel, neste bud er å langtidssteke kotelettene i ovnen, gjerne i drøye to.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.