Leirgrytene: Frem fra glemselen! Verdens eldste kjøkkenredskap leker gjemsel i mange hjem. Elgstek kan stekes i leirgryte. Server med kjempegod viltsaus som du lager av kraften du får fra stekingen. Bruk samme oppskrift for hjortestek.
Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en. RUMMELTOPF leirgryte. Ingredienser: Kalvestek, kjøpt i Sverige.
Legg den i kaldt . Har aldri laget noe som helst i leirgryte , men leste et sted om en som hadde langtidsstekt svinekoteletter og surret skinkestek i leirgryte over . Bløtlegg leirgryta. Pensle kjøtt med smør og strø krydder over. Stikk inn steketermometer , og sett leirgryten med lokk på inn i kald ovn. Skru ovnen på 1grader . Saftig og mør oksestek passer både til selskap og søndagsmiddag.
Dette er oppskrift på smakfull høstmat bestående av oksestek, sopp, kål og eple, samt . Det blir ikke lettere å lage god mat – og steken er mør som smør. Jeg elsker å lage mat i leirgryte (Römertopf), da maten steker seg selv og frigir . Du må være logget inn for å se profilen. Fremgangsmåten er en miks av mine egne erfaringer om bruk av leirgryte sammen med det jeg har lært om langsteking av kalvestek fra en . Skinkestek i leirgryte.
Bruk av leirgryte er en eldgammel koketeknikk. Provencekrydder gir denne skinkesteken en nydelig smak av Frankrike. Det vil si å steke kjapt først før den får stå med lokk i lengre tid sammen med litt væske. Jeg liker å avslutte den siste tiden i ovnen uten lokk.
Da fordamper mer av . Har du helt ny gryte, les bruksanvisningen. Ildfast fat med lokk kan også brukes. KLASSISK: Gjør som de gamle romerne, og lag maten i leirgryte. Langtidsstekt eller kokte gryter som lager seg selv, mens vi tilbringer dagen . Kleftiko er en gresk rett laget av lammekjøtt som skal stå å småkoke i ovnen i lang tid. Start dagen med å tilberede denne retten så blir du belønnet med ultramørt . Lise Finckenhagen serverer potetmos til lammeskankene.
Hvis du ikke har leirgryte har hun råd for det også. Det gir en god dybde og pynter på rettens utseende. Lammelår i leirgryte. Deilig langtidsstekt lammelår i jerngryte.
En saftig elgstek er alltid en suksess. Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. Funker fint hver gang.
Når du steker hel kylling på lav varme i mange timer, er du garantert å få et saftig og godt resultat. Her er godsakene klare. Når kjernetemperaturen er på. Med steketermometer.
Knallenkelt brød laget i leirgryte som er safitg og fluffy på innsiden og sprøtt på utsiden. Dessuten smaker det skikklig godt. Jeg kjøpte en utbeinet bog som jeg helstekte i leirgryte på 1grader (skrudde opp til 1grader halvveis i stekeprosessen) i timer.
Vel, neste bud er å langtidssteke kotelettene i ovnen, gjerne i drøye to.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.