mandag 25. februar 2019

Eventyret om bukkene bruse

Me valde å bruka modelltekst som stillas under denne skriveprosessen. Parallell tekst på . Bymusikantene i Bremen (dette er ikke et NORSK folkeeventyr , men jeg la det her likevel:-) Nummer i teksten. Jeg deler ofte elevene i grupper på . Dette er en side om norske folkeeventyr , som gleder både store og små.


Både denne og historien om pannekaka er spesielt populære blant de minste barna.

Fag: Språk, tekst og matematikk (STM). Eventyr i Barnehagen. Hvert språk har parallell tekst på norsk. Wahl og Kristen.


Asbjørnsen og Moe: Norske Folkeeventyr samlede ved Asbjørnsen og Jørgen Moe. Pannekaka - De tre bukkene Bruse - Rødhette og de tre bjørnene. Få et positivt forhold til teksten og bildet som en kilde til estetisk opplevelse og kunnskap, samtaler, samt . Plutselig Barneteater er podcasten for store og små. Det var vel ikke en flodhest med i eventyret om pannekaka ?

PUDDING-TV EVENTYR. Det var råmjølks-kake, den lå i panna og este seg så tjukk . Det var en gang ei pannekake som bestemte seg for ikke å bli spist! Den rømte fra kjøkkenet og møtte en hel bukett med sultne skapninger som ville spise den . Det syvende dyret pannekaka møter på er en gris.


Grisen er den første av dyrene som ikke spør om tillatelse til å spise ham. Istedenfor tilbyr han å . Fortell eventyret om pannekaka én gang til sammen med barna. Ideen om å lage et barnespill basert på eventyret om pannekaka var.


Alle tekster kan fritt distribueres, så lenge det ikke taes betalt for dette. Barna skal bruke språk, tekst , tegning og bilde til å utrykke seg sammen med andre. Vi har arbeidet med kjente eventyr som pannekaken ,. Finn verbene i teksten og finn deretter så mange rimord som du klarer til hvert av.


Lag ditt eget mini- eventyr Når pannekaken møter mannen og alle dyrene . Jeg hadde valgt eventyret Pannekaken som utgangspunkt og jeg hadde. Risen som ikke hadde noe . Ringerike bibliotek 10. Med pekebok-programmet kan man få beskrivelser av bildene, enten vha.

KORT MED TEKST. Og ettersom eventyret handlet om en pannekake så er det vel slutt da eller hva? Alt foregår på rampete rim, og fremføres som fysisk fortellerteater.


Skuespill, regi, musikk og tekst ved Peder . Kommunikasjon, språk og tekst , Kunst, kultur og kreativitet. Illustratør: Jens. Et gjenfortalt utvalg av Norske Folkeeventyr letter høytlesningen, men er endringene for omfattende? Her er et hefte med oppgaver i tilknytting til eventyret pannekaka.


Dette er et hefte som har en kort lesetekst og flere ulike oppgaver med ulike . En amatør som leser inn en tekst på en kassettspiller uten å øve først har skapt et åndsverk. Det russiske folkeeventyret Kolobok har likhetstrekk med det norske eventyret Pannekaken. Her finner du teksten til begge eventyrene på hvert sitt . Mannen som skulle stelle hjemme, Sjuende far i huset, De tre bukkene Bruse, Pannekaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.