tirsdag 5. februar 2019

Eddik ugress

VI TESTER HJEMMESNEKRA UGRESSMIDDEL: Eddikvann mot. Vi har sprayet eddik blandet med vann på løvetann og diverse ugress i . Visste du at vanlig eddik fra matbutikken kan gjøre ugresset gult over natta? Eddik er særlig effektivt mot ugress på grus og heller.


Bruk eddik som ugressmiddel – dette er vel det beste og pengebesparende. Løvetann og annet ugress i plenen bør fortsatt fjernes med stikke da eddik.

Eddiken drepte gresset, og som bilde viser, lot Ellen seg rive med og kjørte på med eddik på absolutt alle flekkene hun fant med ugress. Det kan også benyttes på harde . Så sprayer du ganske enkelt eddikblandingen på ugresset du vil ha bort, og venter til planten . Felleskjøpet gir deg våre beste råd for fjerning av ugress som løvetann og mose. Sliter du med mye ugress både i plenen og ellers i hagen?


Det finnes heldigvis løsninger. Eller bruk vanlig eddik som koster en brøkdel av kjemikaliene. Hva med eddik og barkduk?

Du blander eddik med vann i blandingsforholdet 1: eller ufortynnet eddik. Vi tok med oss flasken ut i hagen for å se om eddik kan brukes i kampen mot ugresset. Vi helte eddiken rett på en plante som vokste mellom to . Forsker i ugressbiologi, Helge Sjursen, ved Bioforsk har ikke erfaring selv med bruk av eddik , såpe og andre kjerringråd.


Han tror det kan brukes . I tillegg til brunsneglene, er ugress en upopulær hagegjest. Flere tar nå til orde for å prøve ut eddik som ugressmiddel, skriver klikk. Hvordan fjerne ugress fra hagen? Du har sikkert opplevd å fjerne en prydplante eller to i kampens hete mot ugresset.


En alternativ metode er bruk av eddikessens blandet med to deler vann og litt Zalo. Vær oppmerksom på at slike metoder virker like godt på planter som på ugress. Ugressmiddel mot uønsket vegetasjon i hager og på fellesområder.


Effektiv der det er vanskelig å komme til, som helleganger, fortau samt mellom stein- og . Hvis du tyr til den utveien på problemet, så skal du bruke et godkjent ugressmiddel, og ikke finne opp noe eget – heller ikke salt, eddik eller noe . Det rimeligste ugressmiddelet er sannsynlgvis å sprøyte ugresset med en blanding av eddik og vann, . Slik fjerner du ugress. Bilde: Kristin Sørdal.

Det er ingen grunn til å benytte giftige plantevernmidler i egen hage. Miljøvennlige alternativer er like effektivt. Eddiken tok ikke bare livet av ugresset , men av store flekker av plenen. Kjerringråd: Saft og eddik tar knekken på maur og ugress. Kjøkkenskapet kan inneholde de beste produktene mot vanlige hageplager.


Lagret av Tina Nodland. Ikke kreftfremkallende slik som enkelte andre ugressdreper er. Create New Account. Men jeg lurer også på hvilken type eddik.


Finn miljøvennlige alternativer til kjemiske sprøytemidler ved ugressbekjempelse, for eksempel kokende vann, eddik eller tildekking av ugress. Ametyst skrev: Eddikessens. Dette vil da effektivt drepe ugresset du måtte ha. OBS Ikke bruk det på andre planter enn . Spray litt hvitvinseddik på ugresset , og det vil dø innen kort tid. Snittede blomster lever lenger.


Eddik benyttes til alt fra vask, mot ugress til matlaging. Hos MENY finner du et stort utvalg uansett om du skal ha klar eddik , brun edikk, eddikessens, eplecider edik . Hell eddik i en sprayflaske og spray direkte på ugresset , men pass på så du ikke får noe på de plantene du ønsker å beholde. Om du har litt mer aggressivt ugress.


Eddik kan likevel være veldig nyttig for å kvitte seg med smått ugress som for eksempel ugresset som vokser mellom steinheller. Fremgangsmåte: Hell den hvite eddiken i en sprayflaske og spray direkte på ugresset , men hold det borte fra planter og gress som du .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.