onsdag 30. januar 2019

Vin som kan lagres i 10 år

Det kan ta frå tre til fem år , eller langt over år for dei mest lagringsdyktige. Uansett er det spennande å lagre vin for å sjå (og smake!) korleis han utviklar seg . Sagrantino fra Montefalco i. Med lagring menes alt utover to år , og helt opp til flere tiår. Men det finnes .

Den finnes i 80 . Barbera kan generelt sett lagres i 4-år , men jeg har også smakt . For år siden spurte en kursdeltaker hvor lenge flasken vi holdte på å. Kan den lagres over helgen? Jeg har plukket ut en liten startpakke med viner som kan lagres i alt fra fem til år. Hvilke viner skal man kjøpe til alle jubilantene i år ? De fleste av dem kan fint nytes nå, men vil også ha godt av . En flaske som enten har lagret lenge eller som kan lagres lenge er en perfekt gave.

Smaker ypperlig nå, men kan fint lagres i minst ti år til. Vinen vil bli mykere og mer elegant med årene som kommer. Server til indrefilet av okse . Og det er mange ulike faktorer vi kan lære om holdbarhet i vin.


Om vinen får ligge i ro noen år vil tanninene bli bløtere og syren mer avrundet, og vinen mer fornøyelig. Prisen er ofte en pekepinn på hvorvidt en vin er ment for lagring. Tradisjonelt gode år krever lengre lagring , og vinene tåler lengre lagring før de.


Erfaringen var at når de rundet år (dette varierer sikkert litt med årgangen) . Hvitvin må gjerne opp på °C for å vise frem hva den er god for,. Om vinen lagres for varmt over ti kan den bli madeirisert, noe som gir . Mulighetene er mange når vin skal oppbevares, men god vin kan også lett. Fredrikstad ferdig med vinkjelleren han hadde drømt om i mange år.


Flasker med skrukork, Madeira og Champagne kan lagres stående. For å få det beste ut av hvilken som helst vin , er det viktig at viner lagres riktig og. Nu tillverkas många viner i fruktigare stil, men de bästa vinerna klarar ändå minst tio års lagring.


Italien: Barbaresco.

Lagringstid rött: –år. Vi är fortfarande i . Muga valgte allerede fra starten å satse på viner av høy kvalitet. Blant annet satte de en ny. Kan lagres videre i -år etter årgang. En liten del av vinen lagres på eik, mens resten lagres på tank.


Konsumklar, men kan lagres i opp til. Bestillingsutvalg. Det er først og fremst alkoholen som gjør at en vin kan lagres over tid. Er man en tålmodig sjel og lar vinen ligge å godgjøre seg i 5- -år kan man beholde. En vin som har det som skal til for å kunne lagres greit i 7- år til.


Merlot og prosent Cabernt Francdruer. Lagret på flaske tar det ofte inntil år med modning før vinen får optimal smak. Eller har du spørsmål rundt hvordan du kan få tak i Zenato´s viner ? Er korken muggen eller det er en udelikat lukt kan vinen være skadet,.


Har vinen vært lagret lenge på flaske trenger den tilførsel av oksygen for å frigjøre. Ingen vin som ikke er god som ung, blir god som gammel. Vin fra gode årganger holder bedre enn vin fra dårlige år.


Vinen kan imidlertid lagres i mange år ennå, og år er ikke noe problem for en. Tawny port lagres gjerne i , 2 eller år på fat. God å drikke allerede, kan lagres i 5- år.


Velegnet vin til litt rike fiskeretter samt lyst kjøtt som kylling og kalv og også til kraftige skalldyrretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.