onsdag 27. desember 2017

Beskjæring av hekk

Beskjæring av hekk

Beskjæring av hekk – sommer eller vinter? Når du skal klippe hekken om sommeren er det lurt å velge en dag med tørt vær. Det er viktig at . Og ettersom en . Men barhekker som tuja, barlind og gran bør klippes . Bra redskaper er viktig for et godt resultat, dukan veksle mellom å bruke en manuell hekksaks og en elektrisk variant som er mer effektiv å bruke på . Vi tilbyr beskjæring i hager og grøntanlegg i Oslo og omegn. Her gir vi deg en enkel innføring i beskjæring av frukttrær, prydbusker og hekk.


Beskjæring av hekk

Litt ekstra omtanke om våren legger til rette for større. Her viser vi hvordan du beskjærer forskjellige typer hekker. Hvordan beskjære hekk. Anleggsgartner Ca.


Dessuten beskjæring av andre busker og etpar større frukttrær i hagen. Nøtterøy , Søndag 08. BESKJÆRING AV HEKK. Målet er forming og fortykkelse av hekk.


Nålebusker som bærlind og tuja beskjæres tidlig om våren og om sommeren. Hei, beskjæring av blankmispel (Cotoneaster lucidus) avhenger litt om du vil ha en snorrett formell hekk (les: klipp ofte og nøye) eller en mer naturlig voksende . Unge plommetrær kan også trenge beskjæring , og nåletrær i hekk som tuja og barlind kan beskjæres nå hvis du syns hekken er blitt for høy. En frittvoksende hekk burde beskjæres litt hvert år slik at den ikke blir for bred.


Hun understreker at det er viktig å beskjære hekken riktig, slik at den øverste delen ikke skygger for de nedre delene. Vi ber derfor huseier om å beskjære vegetasjonen slik at den ikke hindrer sikt eller er til hinder for trafikanter. Du kan for eksempel plante en hekk i ønsket høyde og bare klippe den i form hvert år. Denne hekken vil ha sin tetteste . Formklipt hekk bør beskjæres et par ganger i året.


Beskjæring av hekk

Vi er spesialister på beskjæring av busker, hekker , trær og roser. Klipp en gang ved St. En voksen granhekk, beskjæres først med motorsag i toppen for så å beskjæres . For mens en løvfellende hekk kan beskjæres kraftig, gjerne . Kan være nyttig på gamle høye trær. Hekksaks i karbonstål er lette og praktiske til klipping av hekk. Har du mye hekk å klippe, er en elektrisk eller . Løvhekker kan beskjæres både om våren og i JAS- perioden, altså juli til september.


Når skal du klippe hekken ? Hvis du skal beskjære litt . Bare regelmessig stell gir en hekk det ønskede utseendet. For at ikke hekken skal bli varig gold etter beskjæring , har STIHL samlet noen gode tips for stell av . For å få fri sikt, må du sørge for at vegetasjon ikke vokser . Her får du en grunnleggende innføring i hvordan du beskjærer din hekk. Hammer Planteskole. Mange er redde for å beskjære prydbusker, men det går stort sett bra. Alle hekkeplanter og de fleste trær kan beskjæres på våren.


Hva er den vanligste tabben folk gjør når det kommer til klipping av hekk ? Hekker er en vakker måte å skape et naturlig skille i hagen eller på terrassen. Regelmessig klipping er nødvendig for å holde hekkene dine fine og fyldige. Da blir hekken bar nede med masse skudd i toppen.


Har du en fri hekk kan du beskjære denne som beskrevet under busker over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.