onsdag 7. juni 2017

Leirgryte oppskrifter lam

Leirgryte oppskrifter lam

Mange har en leirgryte stående innerst i skapet. Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen. Husk at du må legge leirgryten i vann en. Ha over i en stor leirgryte , jerngryte eller ildfast form. Bytt ut skivet lammelår med annet grytekjøtt, som fårikål eller bog – etter hva du finner av økologisk kjøtt.


Tyrkisk güvec er en tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker. Den lages enkelt i en leirgryte som står i ovnen i - timer. Har du en terracottagryte og trenger inspirasjon?


Lammelår i skiver er ypperlige å tilberede i en leirgryte. Mens maten står i ovnen og godgjør seg kan du gjøre . Legg kjøttet i den fuktige leirgryten og bruk rikelig med salt og pepper. Legg lokket på gryten og sett den i kald ovn. Varm opp vinen i en liten . Lammestek må ikke nødvendigvis stekes.


Leirgryte oppskrifter lam

Du kan også legge den i en gryte. Sett den inn i ovnen med rødvin, urter og grønnsaker. Hvis du ikke har leirgryte har hun råd for det også. Lam i leirgryte med rotgrønnsaker.


Retten du får oppskrift på nå, ble en klassiker allerede fra første forsøk. Her kommer oppskriften. Lammelåret tilføres spennende smaksnyanser fra syrlig-søte epler, lett bitter øl og lakrisaktig fennikel. Det gir en god dybde og pynter på rettens . Krydderlam i leirgryte. Flere resulteter finnes under oppskriften.


Leirgryte oppskrifter lam

Ok når man skal ha middagsgjester og har lyst til å imponere litt. Marinade – oppskriften. Nå har jeg vært å handlet og skal prøve oppskriften. Men skal bruke elgkjøtt i stedefor lam. Island er kjent for å ha godt lam ) og jeg kom “i skade” for å nevne det litt.


Jeg kjøpte en utbeinet bog som jeg helstekte i leirgryte på 100 . Pynt eventuelt med friske urter. Tips: Ønsker man ikke å bruke vin, kan dette erstattes med litt solbærsaft eller vann. Skjær løk og paprika i biter og hakk hvitløk.


Leirgryte oppskrifter lam

Surr dette i stekepanne sammen med tomater og chilisaus. Legg lammelår i skiver og poteter lagvis i en. Enkel lammegryte med masse gode smaker.


Kombiner den gode smaken av norsk lam med litt krydder fra det tyrkiske kjøkken – og få det beste . Få en pause i hverdagen gjennom de sakene og temaene du er opptatt av. Underholdning, mote og engasjement som gir deg energi. Lam kleftiko er en tradisjonell gresk oppskrift på langtidstekt lam. Georgios Fragkias jobber som kokk i Oslo og har tatt med seg denne oppskriften til Norge. Jeg har aldri fått oppskriften , men vet ingrediensene.


Oppskrifter på norsk lam til påske og hvordan ta vare på rosmarin i en potte. Jeg har en leirgryte liggende fra det glade 80-tallet. Sett eventuelt noen krydderurter til side til potetene.


HOVEDINGREDIENSENE. FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE. Oppskriften på ovnsbakte poteter med eddik finner du her på bloggen Mat på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.